Skip to content

vormgeving

Bij het begin van een project zijn de mogelijkheden eindeloos. Het lege blad is zowel prachtig als angstaanjagend. Als ontwerpers, beginnen we met het vullen van de ruimte met een tijdelijke knoeiboel en onzekere experimenten. We maken snel duizend kleine beslissingen in een poging om een boodschap, die zal resoneren met ons publiek, vorm te geven.

Op een bepaald moment moeten we stoppen en delen ons onafgemaakte werk met collega’s of klanten. Deze typische stilstand in het creatieve proces roept de vraag op: Wat doet de kritiek voor het ontwerp en de rest van het project? Helpt deze kritiek en is ze noodzakelijk? Als dat zo is, hoe gebruiken we deze feedback om onze creatieve output te verbeteren?

Als de kritiek er is om ons te helpen samen te werken, moet het klinken als een suggestie in plaats van een bevel. Het is zowel geven als nemen telkens opnieuw in het belang van de samenwerking.

Bij Fifty7, grafische vormgeving te Antwerpen, groeien ontwerper en klant naar elkaar toe en daaruit vloeien de mooiste resultaten. Daarom zijn lange termijn relaties zo belangrijk, beide partijen verliezen geen tijd meer met het aftasten van elkaars ideeën.

Start hier, geweldige ideëen blijven iedeëen tot je eraan begint.

Het bewuste lege blad is zowel prachtig als angstaanjagend.